Početna Arrow Blog Arrow Bahami, svibanj 2014.

Po drugi put sam ponavljao tečaj Nivoi postojanja i to oba puta na Bahamima u Sivananda Ashramu gdje je  Vianna gostovala. Mogu reći  da je tečaj prva liga i da donosi potpuno novo razumijevanje svega što radimo u životu i Theta iscjeljivanju i puno novih, dubokih vježbi i svakom bih ga preporučio.

Osim ugodne i duhovne atmosfere u ashramu sam sreo  jako uvaženog predavača i duhovnu osobu, sufija Imam Jamal Rahmana koji me je oduševio  sa svojim pričama o Mula Nasrudinu i svojim humorom. Slatko sam se smijao njegovim pričama, a evo jedne od njih:

- Mula Nasrudin svaki dan na poslu jede isti sendvič i žali se na glas „opet sendvič sa sirom“. Njegovim kolegama dosadilo to slušati pa kažu: „Mula, zašto ne kažeš ženi da ti napravi drugi sendvič  i stavi nešto drugo unutra?.“ Mula ce na to: „Pa ja nemam ženu.“ „Pa tko ti onda pravi sendvič?“ „Ja ga pravim.“, kaže Mula. „Ja!“

Ovo je za razmišljanje - žalimo se na život umjesto da ga uzmemo u svoje ruke, jer ga mi  kreiramo.

Sreo sam još i Radhanath Swamija koji me je podsjetio što je to ljubav prema Bogu i kako se Bog voli.

Kupao sam se u tirkiznom plavom moru, jeo organsku vegeterijansku hranu, išao na yogu i satsang, a poseban doživljaj je bio tečaj sirove prehrane. Evo  jednog recepta za smoothie kojeg možete koristiti za doručak jer predstavlja potpun obrok sa bjelančevinama, zdravim mastima i ugljikohidratima, kao i mineralima i vitaminima:

Namočiti  uvečer šaku badema i chia sjemenke u vodi, ujutro procijediti tu vodu, isprati bademe i sjemenke, staviti ih u blender i dodati 2 -3 čaše vode , zatim u tu smjesu dodati veliku žlicu kokosovog maslaca ili tahinija, 300-400 grama sezonskog voća npr. jagode, dvije banane i to sve blendati par minuta i to je to. Ako želite da bude zelenije tj. da ima još ekstra klorofila možete  dodati  šaku sezonskog zelenog povrća, npr. špinat, blitva, kopriva, radič…

Tko je zainteresiran saznati više o samom ashramu može pročitati moj review na trip adviseru.

Pročitano 3111 puta